Volleybollsektionen

Leif Björk, Anja Lindgren, Ulrika Wikberg,
Liselotte Bergström, Emma Danielsson. 

Flåsbodan
Intresset för volleyboll i Norr- och Västerbotten exploderade i mitten av 1970-talet. Från början utövades volleyboll utomhus i parken men 1976 var träningen igång i skolans gymnastiksal som egentligen var alldeles för liten för matcher och riktiga träningar. Det är föreningens yngsta sektion och bildades 1979. Samma år ställde laget upp i seriespel och blev tvåa i div IV i Norrbotten. Andra året vann laget och gick upp i div III. Under många år har sektionen skördat framgångar och intresset för volleyboll lever vidare i föreningen. 1983 byggdes en ny sporthall som döptes till Flåsbodan och volleyboll spelandet blev lättare att utöva.

Länk till: Facebook, Instagramlaget.se eller idrottonline 

Skidsektionen

Joakim Löf, Anders Wikberg, Mikael Johansson, 
Vivianne Larsson och Sven Nilsson        

Sektionen ansvarar för skötseln av skidspåren                   

Skidor
Skidintresset har funnits i byn sedan starten och redan första vintern (1924) anornades en tävling för föreningens medlemmar. Ett elljuspår anlades uppe vid liden 1975 och flyttades till nuvarande plats vi ishallen 2006.
Toppenloppet startades 1987 och är fortfarande en till dragande tävling. Skidsektionen har även ett samarbete med SK Järven - Nasaloppet som startar i Glommersträsk och med målgång i Jörn. Tävlingen är seedningsgrundande för Vasaloppet så den lockar många. Karta Nasaloppet
Skidsektionen annordnar också: 
Glommersberget Opp, Glommersterrängen.

Länk till: Nasaloppet, Toppenloppet, Glommersterrängen.
Anmälan GLIF: Skidtävlingar

Ishockeysektionen

Ordförande: Johan Lindgren            
Hugo Wikberg
Nils Eklund

Ansvarar för skötseln av Ishallen.

Ängeshov
Det startade med bandy nere vid träsket innan det börjades byggas en liten rink nedanför Järnaffären. Tillgången till is tidigt på säsongen berodde på planens låga läge. Innan konstfrusna banor fanns besökte kustlagen Glommersträsk för de första ispassen. 1952 var vi först i Sverige att ha banan klar för spel. Under ett par vintrar på 50- och 60-talet spelade Glommersträsk i Sveriges näst högsta serie och man fick möta dåtida storheter som Skellefteå AIK, Kiruna och Clemensnäs på uterinken. Banan flyttades senare till skolan och tillslut så byggdes det en ishall. Ängeshov invigdes 1994.

Fotbollssektionen

Är för tillfället vilande och skötsel av fotbollsplanen sköts av föreningen.

Glommra
Glommersträsk första fotbollslag bildades år 1912, allså elva år före föreningen bildades. Föreningen köpte mark i Lappträsk (Moräng) som skulle användas till idrottsplats. Tillslut flyttades fotbollsplanen till sin nuvarande plats och det byggdes omklädningsrum vid sidan av grusplanen. Trots goda framgångar så minskar intresset för fotboll på 60-talet, men 1975 återupptas fotbollen igen. Efter många olika förbättringar så anlades gräsplan 1990. Nu används tyvärr planen sporadiskt och på sommaren har Svenska kyrkan fotbollskola.

Glommers Utebad

Badgruppen:
Anja Lindgren, Ulrika Wikberg

Under sommaren  behöver vi hjälp med öppning, stängning, provtagning, städ och gräsklippning. Utebad med 2 pooler, uppvärmda av solpaneler. Badtemp. ca 22-27 grader beroende på väder.

Klorerat badvatten, 2 omklädningsrum med dusch och toalett. Gräsmatta inom området med picknicksmöjligheter och nära till lekpark och större grönområde.


OBS! Badet är obemannat. Badande barn är förälders ansvar. Ej simkunnig måste åtföljas av vuxen.

Länk till: Glommers utebad

Gymmet

Gymgruppen:
Marika Wigenstam, Thobias Almgren

Medlemmarna ansvarar själva för ordning och städning av lokalen och dess utrustning.

Föreningens alla sektioner arbetade på högtryck på slutet av 1990-talet och ett behov av en styrkelokal var efterlängtat. GK Door upplät en lokal år 2003 till föreningen och både gym och vallabod inhystes i huset. Idag är det välbesökt och har de mesta som kan tänkas behövas för att utöva gymträning. En grupp utövar yoga och tidigare år var det även jujutsuträning där.